PEK YAKINDA


Doğrusu Cem Yılmaz’ın yapacağı filmleri büyük bir heyecanla bekliyorum. İnsanların kafasında sürekli gülen ve güldüren bir adam imgesi oluşsa da bence gerek komedi olsun gerek dram zekice ve kaliteli projelere imzasını atabilen bir insan. Kaliteli diyorum çünkü gişe rekoru kıran Recep İvedik filmini geçmek istese ve absürd komedi tarzında bir film piyasaya sürse bence rahatlıkla bunu gerçekleştirebilirdi ancak absürd komedi tarzı filme nazaran daha kaliteli bir proje yapmayı düşünmesi hedefinin aslında gişe rekoru kırmak olmadığının da bir göstergesi olsa gerek.

pek-yakinda-2

Sinema sektörüne ilk adım attığı anda büyük kazık yiyen Zafer, o olayla doğrudan bir etkisi olmamasına rağmen korsan DVD işine girer. Belki de sinema sektöründen yediği kazığın intikamını korsancılık yaparak almak istemiştir kim bilir !

Evini, nadir bulunan hatta neredeyse hiç bulunamayan eşyalarla adeta bir müze haline getiren eski Yeşilçam oyuncusu “Ejder”, sinema sektörünün acımasızlığından ve paranın bu dönemde her şeyi satın alabileceğinden yakınmaktadır, filmde de bu konular üzerinden “ince” dokundurmalara bol bol rastlamaktayız. Mesela nadir bir eşyası için bir müşterinin büyük bir parayı kendisine teklif ettiğini söyleyen Ejder, paraya karşılık bir tarihi nasıl satabileceğini söyleyerek para için her şeyi satabilen insanlara da selamını göndermiştir ! Şöyle bir söz vardı filmde ne kadar da uyuyor di mi bu duruma ?

“Hiçbir şey göründüğü gibi değildir !”

pek-yakinda-3

Genelde kemikleşmiş kadrosunu filmlerinde bozmayan Cem Yılmaz yine aynı tarifeyi uyguluyor bizlere. Oyunculuk konusunda eleştireceğim herhangi bir kişi kesinlikle yok ama altını çizeceğim bir kişi elbette var.

Oyunculukta şöyle bir laf vardır. Eğer bir kişi filmde sarhoş rolünü iyi oynayabiliyorsa o kişi kesinlikle iyi bir oyuncudur. İşte burada da devreye Zerrin Tekindor giriyor. Daha öncede oynadığı projelerde oyunculuğunu kanıtlamış bir kişi olan Zerrin Tekindor, filmin içindeki bir filmde bile sarhoş rolünü oynamayı başararak bana göre filmdeki en iyi performansı gösterenlerden biri olmuştur.

pek-yakında-sinematopya-2

Korsan DVD’ci Zafer’in, ailesini geri kazanabilmek için, illegal işlere tövbe etmesi sonucu, Zafer’in sinema sektörüyle olan imtihanının başlamasını konu alan “Pek Yakında” filmi, oyuncularıyla, görüntü kalitesiyle çok içten ve samimi bir film olmuş. Ben eskiden Cem Yılmaz’ın filmlerine koşarak giderdim. Hatta sizlere de bu filme koşarak gitmenizi önerirdim ancak bundan sonra hiçbir filme koşarak gitmeyeceğim.

Neden mi ?

Sadece filmde geçen bir replikten dolayı..

“Kötüler koşuyorsa, iyiler en azından yürümeli !”

Yankı Doğa Çınardal

https://twitter.com/siyahgiyenben

1 thoughts on “PEK YAKINDA

  1. Pek yakında filminde geçen müzik çalıntıdır bollywood filmlerinden, shah rukh khan’ın OYNADIĞI om shanti om filminde geçen main agar kahoon Şarkısından araklamış ve film konusunda benzerlik vardır. Hatta şahikalar eseride yine bollywood Yapımı olan guzaarishden Alıntı yapılmıştır.
    Cem yılmaz Hint filmleri ile dalga geçmesine rağmen bir ilham ve Alıntı yoluna gitmiş Açıkça Görülüyor.

Yorum bırakın